هوش مصنوعی، آینده مقالات علمی هوش مصنوعی را پیش بینی می کند
هوش مصنوعی، آینده مقالات علمی هوش مصنوعی را پیش بینی می کند
به گزارش مجله خبری آینده نزدیک به نقل TechXplore ،در زمینه هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشین (ML)، تعداد مقالات علمی به طور تصاعدی در حال رشد است و تقریباً هر 23 ماه دو برابر می شود. برای محققان انسانی، همگام شدن با پیشرفت و حفظ یک نمای کلی جامع تقریباً غیرممکن است.
ماریو کرن، رهبر گروه تحقیقاتی در موسسه ماکس پلانک برای Science of Light در ارلانگن، راه حل این چالش را به روشی غیر متعارف بررسی می کند. او یک ابزار جدید مبتنی بر نمودار به نام Science4Cast ایجاد کرده است که امکان طرح سوالاتی در مورد توسعه آینده تحقیقات هوش مصنوعی را فراهم می کند.
پیش از این، گروه تحقیقاتی بینالمللی مسابقه Science4Cast را با هدف جذب و پیشبینی توسعه مفاهیم علمی در زمینه تحقیقات هوش مصنوعی اعلام کرده بود تا مشخص کند که کدام موضوعات محور تحقیقات آینده خواهد بود.
کرن، همراه با تیمهای رتبهبندی برتر، اکنون روشهای مختلف اعمالشده، از روشهای صرفا آماری تا روشهای صرفاً یادگیری را بررسی کرده و به نتایج شگفتانگیزی رسیده است. ماریو کرن میگوید: «موثرترین روشها از مجموعهای از ویژگیهای شبکه بهدقت تنظیمشده استفاده میکنند و نه از رویکرد هوش مصنوعی مستمر». این نشاندهنده پتانسیل قابل توجهی است که میتوان با استفاده از رویکردهای ML خالص بدون دانش انسان بازگشایی کرد.
Science4Cast یک نمایش مبتنی بر نمودار از دانش است که با گذشت زمان و با انتشار مقالات علمی بیشتر پیچیدهتر میشود. هر گره در نمودار یک مفهوم را در هوش مصنوعی نشان می دهد و ارتباطات بین گره ها نشان می دهد که آیا و چه زمانی دو مفهوم با هم مطالعه شده اند یا خیر.
به عنوان مثال، سوال "چه اتفاقی خواهد افتاد" را می توان به عنوان یک سوال ریاضی در مورد توسعه بیشتر نمودار توصیف کرد. Science4Cast با داده های واقعی بیش از 100000 نشریه علمی در یک دوره 30 ساله تغذیه می شود که در مجموع 64000 گره ایجاد می کند.
با این حال، پیشبینی اینکه محققان در آینده روی چه چیزی کار خواهند کرد، تنها اولین قدم است. محققان در کار خود توضیح میدهند که چگونه توسعه بیشتر Science4Cast میتواند به زودی پیشنهادهای شخصی را برای دانشمندان در مورد پروژههای تحقیقاتی آیندهشان ارائه دهد.
کرن توضیح می دهد: "جاه طلبی ما توسعه روشی است که به عنوان منبع الهام برای دانشمندان عمل می کند - تقریباً مانند یک الهه مصنوعی. این به طور بالقوه می تواند پیشرفت علم را در آینده تسریع کند."
دانشمندان در یک تیم بین المللی به سرپرستی ماریو کرن از موسسه ماکس پلانک برای علم نور اکنون یک الگوریتم هوش مصنوعی ایجاد کرده اند که نه تنها به محققان در جهت دهی سیستماتیک کمک می کند، بلکه آنها را در جهتی که حوزه تحقیقاتی خودشان در آن است راهنمایی می کند.